Jdi na obsah Jdi na menu
 

Nexus 850

dsc_0040-1-.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
Motorová jachta Nexus 850 loděnice Northman definovala novou kvalitu v segmentu výtlačných motorových jachet. Byl představen při premiéře  na veletrhu "Vítr a voda" v roce 2012, kde získal nejvyšší ocenění  v kategorii  motorových  jachet.
 
Jachta má moderní tvar s pohodlnou sluneční terasou a zajímavě řešený interiér. To vše poskytuje uživatelské pohodlí domova, což v kombinací s kvalitou vybavení, snadného ovládání a nízké spotřeby paliva, tvoří jedinečný celek.
 
Nexus 850 se vyrábí ve dvou základních variantách : 
výtlačné (Nexus 850), 
poloskluzové (Nexus 850 Vmax)
 
 
Verze poloskluzová byla obohacena o: 
- 60 hp motor, který při dosažení maximální rychlosti 27,9 km / h spotřebuje pouze paliva 17l / h. 
- Pevná palivová nádrž 160 l; 
- palivoměr 
 
 
Díky malému ponoru a speciálně konstruovanému dnu je loď  velmi snadno ovladatelná, předvídatelná při přístavních manévrech i během plavby v náročných podmínkách.
 
Výška interieru přes 1,9 m., prostorný salon s velkou kuchyní a funkční lodní WC, jsou jen některé z mnoha výhod bydlení v Nexusu 850. Ne bez významu je také velké množství zásuvek, skříněk, šatníků a poliček. Tím,  vznikla velká příležitost k nezávislé a pohodlné plavbě. Interiér jachty může být vyroben v provedení  otevřeném nebo uzavřeném. Obytná plocha se skládá ze dvou kabin, příďové a záďové, s  dvojitým lůžkem a s možností rozložení dalšího dvoulůžka v salonu.
 
Integrovaná koupací plošina, funkční kokpit, který je  možno celý uzavřít skládacím  Bimini,  v přední části paluby s prostorem pro opalování - způsobuje, že Nexus 850 se stal jachtou vyhovující  životu a odpočinku v lůně přírody. Výhodou jsou také široké ochozy, po kterých je možné pohodlně a bezpečně přecházet po palubě.
 
Vyskytující je koupací plošina, poskytují dodatečné protihlukové utlumení motoru. Tím se podařilo snížit hluk na minimum, oproti lodím podobného typu.

 

Technická data:

Celková délka 8,62 m
Délka trupu 8,04 m
Šířka trupu 2,90 m
Ponor 0,40 m
Váha 2200 kg
Výkon motoru 10 - 30 Hp
Výška v kajutě 1,90 m
Počet kójí 4+2
Kat. CE C/B

 

 

Náhledy fotografií ze složky Nexus 850